425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 29% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
Køb 6 stk.
SPAR 29% t.o.m. 31/12Galleri
Gå tilbage
2018 Pédesclaux 5.Cru Classé, Pauillac
WineCellarInsider | 93 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
425,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (5%) Cabernet Sauvignon (64%) Merlot (37%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 14% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 271418 |
Beskrivelse
En meget smidig vin, som forener tæt, seriøs frugt med en frisk og næsten livlig stil. Bagt blomme, cassis, blåbær, mint, tone af frisk jord og krydderurter. Der er fast struktur og runde, fint integrerede tanniner til mulig lagring, men den har et stort, umiddelbart charme-gen og flot, vedholdende længde.
Vinen består af 64% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc høstet 25/9 til sidste Cabernet så sent som 12/10. Vinifikationen begynder med 10 dages kold udblødning ved lav temperatur før gæring i 29 ståltanke af varierende størrelse. Yderligere udtræk af aromastoffer sker dels ved pigéage / nedtrykning af skaller og kerner i mosten, dels ved délestage, hvor mosten tappes fra kvaset, oftest et par timer, før den pumpes over kvaset igen. Derved øges mængden af frit afløbende most, og tanninudtrækket bliver blødere.
30% får malolaktisk- / æble-mælkesyregæring i små egefade, resten i tanke. Vinen lagrer i 60% nye- og 40% 2.års barriques i 12 mdr; de første 2 mdr. med faststofferne.
Chateau Pedesclaux blev først skabt af vinhandler P.U.Pedesclaux i 1810 ved køb af marker fra "Grand Puy" (senere delt i -Lacoste og -Ducasse). Yderligere land blev købt i 1883, og ejendommen solgt i 1891, hvorefter den havde flere ejere til 1950. Lucien Jugla købte den i elendig forfatning, uden produktion, og lagde et stort arbejde i at genoprette markerne. Hans fem børn overtog i 1965 og solgte til ejendomsmatadoren Lorenzetti i 2009. Det lille, klassicistiske slot er forstørret med et luftigt glashus udenpå, der ikke skjuler den oprindelige arkitektur, og kælderen er renoveret. Emmanuel Cruze fra Ch. d'Issan er nu direktør, og Eric Boissenot, der bl.a. arbejder for fire af de fem 1. Cru Classé slotte, er konsulent.
Lorenzetti har også købt 12 ha. prima vinmarker op ad Ch. Mouton og Ch. Lafite's parceller. Der er nu 49 ha. med i gennemsnit 35-årige vinstokke, som er plantet med 56% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. Cabernet Sauvignons andel øges gradvist på bekostning af Merlot. Der er parceller flere steder i det nordlige Pauillac, mest på grus over ler.
Forsøg med økologisk drift i markerne begyndte i 2012. Fra 2019 drives alle marker økologisk eller biodynamisk, og man forventer økologisk certificering i 2022.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017.
Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine.
I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.
WineCellarInsider
Robert Parker
Pédesclaux was purchased in late 2009 by real estate mogul, Jacky Lorenzetti. In addition to the purchase of Pédesclaux and its 26 hectares of vineyards, Lorenzetti was also able to acquire an additional 12 hectares of vineyards planted at 10,000 vines per hectare that sit atop the Milon plateau (their rows are interspersed with those of Mouton and Lafite). The total vineyard acreage in 2018 was 49.7 hectares with an average vine age of 35 years. The soils are typically gravelly atop a clay subsoil. It will spend an estimated 16 months on the lees in barrels, 60% new and 40% second year. The blend is 64% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 5% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, and it has 13.96% alcohol. Deep garnet-purple colored, the 2018 Pedesclaux comes charging out of the gate with rambunctious baked plums, warm cassis and Morello cherries scents plus hints of spice cake, menthol and fragrant earth. Medium to full-bodied, the palate delivers mouth-coating black fruits and spicy accents, with a soft, fine-grained frame, finishing long.
JamesSuckling
WineSpectator
Ripe and juicy in feel, with expressive cassis and plum paste notes lined liberally with red and black licorice and backed by a floral note through the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2030.
Relaterede produkter
el2jynp54wr
sll6a6w02p5i5d3xzb3tsriwok6zw0l
2j6rvy3d7z3tta90wassrk
DKK 000,00
DKK 000,00
uxgolkhcddf
bzcz06bm7k9jba3ittpnmzc31o7y0qm
3zbg6f1lck159fz8doafj
DKK 000,00
DKK 000,00
yp1h3pav36p
au6wsoosan438ykqafrw1jz33a82bglpa
8ikg30pme73u0tizqn55h
DKK 000,00
DKK 000,00
sdj2o15scr
hz85hdno4g4f707wyte3tbw26d3l8zbh
d0iqxf2jvmpca3f34a1oqd
DKK 000,00
DKK 000,00
o8kuedx7d5
cgamkcgfmoq8v00onojtssddtxcmjgows
rztq3j4gb8p3hfrinsfn8e
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
fe0opdnkxaa
xtaql56opmospzt4dqvft8pozksg39d6q
dp3x7oaqhalzsmighka7so
DKK 000,00
DKK 000,00
r9yq2txtuq
prgym2yxuiv0plg9l816b4jfdcfawhr
ydu4l5ul05p3sdkjn2xftw
DKK 000,00
DKK 000,00
8j40cuczsv4
do3i6eq9gf582nx51fmsompg3woq2opv
azgmerv5csrkveahtxbc
DKK 000,00
DKK 000,00
m30pxaxbr1o
fppzmqoqh5oewgwtrpx6mxv0xivqy49h
x9xgl462sprqx2kgi1ncuo
DKK 000,00
DKK 000,00
b4l6yrn0hp
ybx01z9ormo0a6iiks3unjevkjhxkygnyp
mvywo4d4fngm90gku9aprk
DKK 000,00
DKK 000,00